Afsluiting Festival Meeting4Life

Nog even nagenieten. We schrijven 26 september 2022. Bijna een maand na het benefietfestival Meeting4Life. Een maand waarin we alle toegezegde donaties binnenkregen en we onze administratie konden afronden. Een maand waarin de organisatoren weer even op adem kwamen. En natuurlijk een maand waarin we regelmatig met een grote glimlach terugdachten aan het mooie festival en onze weg daar naar toe.

Het festival eindigde met een indrukwekkende kaarsenceremonie. Nog één keertje dan… de prachtige ceremonie gezien vanuit de drone van Vincent de Goeij.

Meeting4Life te gast bij RTV Ideaal

In de RTV Ideaal show ” Ideaal Focus” van 12 augustus waren Albert Meijer en Pieter Heinstra te gast. Zij vertelden over het benefietfestival Meeting4Life dat op 27 augustus wordt gehouden in het Openluchttheater in Lochem. Luister hier het interview terug:

In het eerste uur vind je het interview vanaf 40 minuten en 10 seconden

In het tweede uur gaat het interview door tot 22 minuten en 6 seconden

De Speciale Festivalkrant is er!

Vol trots presenteren we hier onze festivalkrant. Boordevol met informatie over alle verschillende activiteiten op het festival. En voor de inwoners van de gemeente Lochem: Samen met de Berkelbode wordt hij huis-aan-huis bezorgd en valt hij dus ook echt op de deurmat. Klik op de link hieronder en blader lekker door de krant, bekijk de middenpagina’s waar het programma staat en kijk waar alles te vinden is. Veel plezier!

Naar de Festivalkrant

Officiële Festivalposter

Hierbij presenteren wij vol trots:  De enige echte officiële Meeting4Life festivalposter!

Wil je deze mooie poster vol symboliek zelf ook hebben? Download hem dan hier en hang hem ergens op een mooie zichtbare plek.

Nog wat uitleg over de verstopte symboliek:

 • De muzieknoten spreken voor zich. Er komt veel muziek!
 • Lotus: symbool van het leven. De lotusbloem brengt je terug naar de puurheid en zuiverheid. Beautyday Lochem.
 • Vlinder: De vlinder is het ultieme symbool van leven, dood en wedergeboorte.
 • Fiets en wandelschoenen: Paaschberg d’HuZes en Walk4Life als sportieve activiteiten
 • De kaars: Staat voor de kaarsenceremonie
 • De kleur rood: warm. bloed. hart. leven. Rood is de kleur van levenslust en veerkracht. Deze kleur vormt de basis van ons bestaan Het is de kleur van liefde, passie en moed.
 • Vlaggetjes: Het leven vieren
 • Schommel: Kidsactiviteiten

Project schaduwdoeken nadert voltooiing

Met een stevig fundament van First Base Ground Screws, nadert het project schaduwdoeken op basisscholen in de gemeente Lochem nu zijn voltooiing. Deze sponsor zorgt er belangeloos voor dat de doeken duurzaam en stevig kunnen worden bevestigd zodat ze tegen een (wind)stootje kunnen.

Het project schaduwdoeken op basisscholen is het lokale doel uit de gemeente Lochem voor de SamenLoop voor Hoop gemeente Lochem, dat door KWF is gehonoreerd met een bedrag van 25 duizend euro. Dat was net niet genoeg voor alle scholen die in aanmerking wilden komen voor een schaduwdoek. De Lions Lochem hebben daarom het laatste doek gesponsord.

De SamenLoop voor Hoop gemeente Lochem is de, vanwege corona 2x geannuleerde, voorloper van het benefiet festival Meeting4Life, dat dit jaar op 27 augustus plaatsvindt in het Openluchttheater Lochem. Voorafgaand en tijdens het festival is het doel om veel geld op te halen voor het thema: Samen leven met kanker. De volledige opbrengst gaat naar KWF en lokale doelen die het leven met kanker verbeteren.

Lokale doelen

Mensen die ideeën hebben voor een lokaal initiatief dat wel ondersteuning kan gebruiken, kunnen zich melden. Het moeten doelen zijn die iets doen ter preventie van kanker, of de nazorg bij en na kanker. En natuurlijk moeten de inwoners van de gemeente Lochem hier in voorkomende gevallen gebruik van kunnen maken. Voor contact: info@meeting4life.nl

Stichting Meeting4Life opgericht

De gemeente Lochem is een bijzondere stichting rijker. Op maandag 30 mei werd de officiële oprichtingsakte van stichting Meeting4Life ondertekend door het bestuur onder toeziend oog van de notaris Daan Siebelink van Tap & van Hoff. Zij regelden de oprichting geheel belangeloos. De eerste activiteit is het Festival Meeting4Life dat 27 augustus wordt gehouden in het Openluchttheater in Lochem. Het thema is Samen leven met kanker en het ingezamelde geld komt volledig ten goede aan lokale doelen die passen bij dit thema en KWF kankerbestrijding.

Voor de stichting wordt ook een ANBI-status aangevraagd. ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Instellingen met deze status hoeven over schenkingen geen belasting te betalen en dat betekent dat er meer geld gaat naar het goede doel. Ook voor donateurs zijn er belastingvoordelen.

De organisatie van het Festival Meeting4ife is in volle gang. Het programma krijgt steeds meer vorm maar is nog niet compleet. De lijst met mensen die hun medewerking toezeggen groeit gestaag. Hoewel nog niet volledig is er al van alles wat. Zo zijn er over de hele dag al acht podiumacts, is er een veiling, zijn er workshops, is er een wandeling, een markt en bouwt scouting iets moois voor de kinderen. Ook zijn de vrijwilligers van Beauty Day Lochem er om mensen die geraakt zijn door kanker even lekker in de watten te leggen. Met een indrukwekkende kaarsenceremonie in de avond wordt stilgestaan bij vrienden, familie en bekenden die strijden of gestreden hebben tegen kanker. Meer informatie is te vinden op meeting4life.nl.

Op de foto: Een officieel moment: De Stichting Meeting4Life is een feit.  (v.l.n.r.) Daan Siebelink (notaris), Janny Stokkink (penningmeester) en Albert Meijer (secretaris).

Steengoede actie: Doe mee en WIN!

In alle kernen van de gemeente Lochem zijn speciale stenen neergelegd. Dat betekent dat er stenen liggen in: Almen, Barchem, Eefde, Epse, Exel, Gorssel, Harfsen, Joppe, Kring van Dorth, Laren, Lochem en Zwiep.

Vind deze stenen en maak kans op leuke prijzen!

Wat moet je doen als je een steen gevonden hebt?

 1. Maak een foto van jou en de steen.
 2. Stuur die foto met je naam naar info@meeting4life.nl of post hem op onze Facebook-pagina.
 3. Leg de steen weer terug in de kern waar je hem hebt gevonden.
 4. Hou onze site in de gaten voor updates over deze actie.
 5. Met de winnaars wordt contact opgenomen.
 6. Deze steengoede actie loopt tot en met 26 augustus 2022

Succes!

Unieke samenwerking in strijd tegen kanker: Alles voor het goede doel

Stichting Openlucht Theater Lochem (STOL) en Meeting4Life slaan hun handen ineen voor een unieke samenwerking in de strijd tegen kanker. Op 27 augustus wordt in het Openlucht Theater en directe omgeving de Meeting4Life gehouden. Een dag die volledig in het teken zal staan van geld inzamelen voor de strijd tegen kanker. Het ingezamelde geld wordt gebruikt voor de ondersteuning van lokale initiatieven om het leven met en na kanker te verbeteren, en voor onderzoek naar kanker. Henk Harmsen, voorzitter van de STOL en Peter Noordanus, Voorzitter van de werkgroep Meeting4Life vertellen hier iets meer over.

Van uitstel kwam afstel

Zowel Henk als Peter waren ook al betrokken bij de organisatie van de SamenLoop voor Hoop Lochem, een 24-uurs wandelestafette om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Helaas gooide corona roet in het eten en zorgde dit tot twee keer toe voor uitstel. Daarna besloot KWF dat ze helemaal zou stoppen met het concept SamenLoop voor Hoop. “Heel teleurstellend voor ons en alle deelnemers en vrijwilligers” zegt Peter. “We hadden al ruim 15.000 euro opgehaald in de voorbereiding”. Toch vonden de vrijwilligers van de SamenLoop unaniem, dat ze nog niet klaar waren. Een brainstormavond volgde en het idee voor Meeting4Life werd geboren.

“Het idee is om een evenement te organiseren van 14.00-22.30 uur. Een hele dag dus.” Gaat Peter verder. “Het moet een evenement zijn dat geschikt is voor een breed publiek. Gedurende de dag denken we aan een braderie, muziek, een wandeling, een fietsevenement, iets voor kinderen en natuurlijk iets speciaals voor mensen die getroffen zijn door kanker. Vrijwilligers van Beauty Day Lochem zullen deze mensen in de watten leggen.” Henk vervolgt “En ’s avonds is er een hele mooie kaarsenceremonie waarbij in het theater kaarsenzakken ontstoken worden met daarop eigen teksten, tekeningen of namen van dierbaren die nog strijden tegen kanker of die herdacht worden. Het openlucht Theater zal daarvoor een heel bijzonder decor zijn.”

Elke cent naar het goede doel

Deze unieke samenwerking draait volledig op vrijwilligers. Zowel bij de STOL als bij Meeting4Life. Er is niemand die hier iets aan verdient. Daardoor kan elke cent naar het goede doel. Over dit goede doel gesproken: Mensen die ideeën hebben voor een lokaal initiatief dat wel ondersteuning kan gebruiken, kunnen zich melden. Het moeten doelen zijn die iets doen ter preventie van kanker, of de nazorg bij en na kanker. En natuurlijk moeten de inwoners van de gemeente Lochem hier in voorkomende gevallen gebruik van kunnen maken. Heb je een idee? Laat het weten via info@meeting4life.nl.

Hoe werkt dat dan met zo’n evenement dat de hele dag duurt? Henk: “Stel je wilt dit evenement meemaken, dan koop je je entreekaartje voor €5,-. Hiervoor krijg je een kaarsenzak die je zelf kunt beschilderen of beschrijven en een polsbandje. Dat polsbandje maakt dat je de hele dag in- en uit kunt lopen. Je kunt dus overdag langskomen, tussendoor naar huis gaan en ’s avonds weer naar het Openlucht Theater komen voor de muziek en de kaarsenceremonie. Dat bepaal je zelf.”

Dan vraagt Peter nog aandacht voor sponsoring. “Het wordt dus een hele happening die hopelijk veel mensen trekt. Daarvoor zijn we nog op zoek naar sponsoren. Bedrijven die ons in geld of natura helpen bij de organisatie. En bedrijven die prijzen ter beschikking willen stellen voor ons Rad van Avontuur. Op meeting4life.nl zie je bij sponsoring wat we nodig hebben en hoe je contact met ons opneemt”

Tot slot geven beide heren aan dat ze het geweldig vinden dat ze mee mogen werken aan een evenement als Meeting4Life. Het Openlucht Theater is hiervoor een uitermate geschikte plek. Bijzonder, mooi gelegen, geborgen, sfeervol. Mijmerend komen ze tot de conclusie dat hun gemeenschappelijke band met dit theater al veel verder teruggaat. In 1975 waren ze hier ook allebei. Popmeeting Lochem, Hemelvaartsdag, bij Normaal.