Kleintje Beautyday Lochem

Een ontspanmoment voor hem of haar

Eén van de bijzondere programmaonderdelen op het Benefietfestival Meeting4Life is  “kleintje Beautyday Lochem”. Tussen 16 en 20 uur mag iedereen die betrokken is bij kanker zich bij één van de twee gastvrouwen melden voor een bijzonder ontspanmoment bij het theehuis boven in het Openluchttheater. Het is voor het eerst dat ook mannen hieraan kunnen deelnemen. Normaal gesproken is de Beautyday Lochem een dag voor vrouwen die geraakt zijn door kanker.

Anke Mekking en Josje Krabbenborg

Josje Krabbenborg en Anke Mekking, beiden ook geraakt door kanker, zijn met z’n tweeën nu al vijf jaar lang betrokken bij de organisatie van de Beautyday Lochem. Een concept dat oorspronkelijk begon in Engeland onder de naam Viva la Donna. Nadat het naar Nederland is gehaald is de naam langzaam veranderd in Beautyday Lochem.

In de jaren voor ze de organisatie samen met Anke voor haar rekening nam was Josje ook al betrokken. “Ik ben begonnen als gast, daarna zong ik bij de Goodnight Ladies, die tijdens de lunch voor een muzikale noot zorgden. En de laatste jaren in de organisatie, toen zijn mijn dochters ook betrokken geraakt bij de Beautyday. De oudste als gastvrouw en helpende hand. De jongste is ook een van onze helpende handen en verzorgt de muziek bij binnenkomst en bij de afsluiting. Dan zingt ze ons Beautyday lied “HIER” dat ze speciaal voor deze dag geschreven heeft”. Aan tafel zit een zichtbaar trotse moeder. Anke vult aan: “Sowieso zien we dat familieleden van onze vrijwilligers vaak een handje helpen om de dag tot een succes te maken. We noemen ze dan ook onze helpende handen. Dat is echt een gezamenlijk project dat we jaarlijks met zo’n 40 vrijwilligers vormgeven. En hiervoor zijn we enorm dankbaar!”

“Op een positieve manier omgaan met iets dat je is overkomen, Dat beschrijft voor mij het gevoel van de Beautyday. Vertelt Anke. “Als je geconfronteerd wordt met kanker, gebeurt er ineens van alles in je leven. In het ziekenhuis is iedereen bezig met jouw behandeling, zit iedereen voor de onderzoeken aan je en zijn de momenten waarop je uitslagen krijgt vaak stressvol. Tijdens de Beautyday is dat het tegenovergestelde. Lekker ontspannen en genieten, op een prettige manier aangeraakt worden, nieuwe vriendschappen opdoen en even alle zorgen opzij zetten.”

Tijdens het Benefietfestival Meeting4Life is er een speciale editie: Kleintje Beautyday Lochem. “Door corona is de jaarlijkse Beautyday Lochem al drie opeenvolgende jaren niet doorgegaan. Daarom is het extra leuk en speciaal om dit jaar mee te werken aan het benefietfestival Meeting4Life” vertellen Anke en Josje. Er is een uniek programma gemaakt, passend bij het open karakter van het festival. Hoewel het programma nog niet definitief is sommen Anke en Josje al zo een flink aantal ontspanmomenten op:

  • Stoelmassage
  • Handmassage
  • Visagie
  • Stijl- en kleuradvies
  • Tenen lezen
  • Kapper
  • Creatieve workshop

Gemiddeld duurt een activiteit 10-15 minuten zodat zoveel mogelijk bezoekers een moment van ontspanning kunnen meemaken. Kleintje Beautyday Lochem vindt bovenin het Openluchttheater plaats bij het theehuis. Een prachtige plek, waar een oase van rust en ontspanning wordt gecreëerd. De gastvrouwen kijken ter plekke welk ontspanmoment op dat moment vrij is voor de bezoekers. Het is niet mogelijk om van te voren te reserveren.

Meer informatie over Beautyday Lochem: www.beautydaylochem.nl