Walk4Life

Loop de Walk4Life en laat je sponsoren!

Het idee voor de Walk4Life is geïnspireerd door de Lochemse Samenloop Voor Hoop, de 24-uurs wandelestafette en voorloper van Meeting4Life, die door corona niet kon doorgaan. Want wandelen past om meerdere redenen goed bij de doelstellingen van het Benefietfestival Meeting4Life. Het was voor de organisatie dan ook een kleine stap om aan het festival 3 wandelingen te koppelen.

Ruimte voor bezinning en verwerking

Wandelen is goed voor lichaam en geest en geeft ook ruimte voor bezinning en verwerking. Menig langeafstandswandeling of pelgrimstocht wordt gelopen om verdriet of een gemis te verwerken. En zo weer nieuwe energie op te bouwen voor de toekomst. De Walk4Life bied je die kans! En door mee te doen, draag je ook bij aan de inzamelingsactie van het festival.  Door je te laten sponsoren kun je jouw bijdrage zelfs nog vergroten!

Drie afstanden

De drie wandelingen van de Walk4Life beginnen bij de ingang van het Openluchttheater. Daar schrijf je je ook in. Je kiest een afstand (9,11 of 18 kilometer) die je alleen of met een groep kunt lopen. Jouw deelname à 5 euro geeft je ook toegang tot het festival.

Heb je je laten sponsoren?

Dan kun je dit met het bedrag vermelden op een bord bij de start. Jouw opgehaalde bedrag kun je afgeven aan de kassa bij de ingang van het theater of overmaken aan de actie. Maak het bedrag dan over op rekening: NL59 RBRB 8836 5003 15 t.n.v. STICHTING MEETING4LIFE. Kies als omschrijving: Sponsoring [jouw naam] Walk4Life.

Starten kan tussen 12.00 en 15.30 uur. Het festivalterrein is vanaf 13.30 uur open. Bij terugkomst kun je de activiteiten van het festival bezoeken, genieten van de muziek en van een drankje en een hapje.

Bij de start krijg je een polsbandje voor het festival. Deze geeft je vrije inloop tot laat in de avond, zodat je ook de kaarsenceremonie kunt bijwonen. De kaarsenzak die je hebt gekregen kun je voorzien van een tekst, naam of tekening en inleveren.  Voorzien van een kaarsje zal deze ’s avonds dan speciaal namens jou branden.

Telefoon mee!

De drie wandelingen gaan door het prachtige buitengebied van de Lochemse Berg en Barchem en zijn geheel bewegwijzerd. Bij de start krijg je een digitale versie van de door jou gekozen wandeling mee, dus vergeet je telefoon niet. Er is ook een beperkt aantal geprinte versies aanwezig. De routes vind je hieronder en kun je downloaden.

De routes

De drie routes doorkruisen het gebied rondom de Lochemse Berg en het mooie buitengebied van Barchem. De routes zijn bewegwijzerd en je ontvangt bij vertrek een digitale of geprinte versie van de route. Alle routes kunnen hier nu al worden gedownload.

Route 9 km

Route 11 km

Route 18 km

Bij het festivalterrein en de start van de wandeling is het mogelijk om gratis te parkeren en/of de fiets te stallen.

Veel plezier tijdens het wandelen en bedankt dat je ons steunt in de strijd tegen en het leven met kanker!

Bewegen en kanker

Man met telefoon in zijn hand

Bewegen verkleint je kans op kanker

Ongeveer 2% van de kankersterfte en ongeveer 2% van de nieuwe kankergevallen is te wijten aan onvoldoende beweging. Voldoende beweging kan het risico op kanker zowel indirect (het effect op een gezond gewicht) als direct verkleinen.

Waarom wordt de kans op kanker kleiner als ik genoeg beweeg?

  • Regelmatig bewegen zorgt voor gezonde hoeveelheden hormonen. Belangrijk, want te hoge hormoonspiegels geven meer risico op kanker;
  • Lichaamsbeweging versterkt het immuunsysteem (je natuurlijke afweer);
  • Bij genoeg bewegen voert je lichaam afvalstoffen sneller af via de dikke darm;
  • Bewegen helpt mee aan een gezond gewicht, wat de kans op kanker ook verkleint.

Voldoende beweging is ook een goede manier om je risico te verlagen op hart- en vaatziekten, extreem overgewicht  en diabetes.

Hoeveel beweging heb ik nodig?

Om je gewicht gezond te houden is het goed om tenminste 5 dagen per week 30 minuten te bewegen. Voor kinderen, jongeren en mensen met overgewicht is 60 minuten beweging verstandig. Je kunt de beweging opdelen in blokken van minimaal 10 minuten.

(bron: KWF)