Veiling

Lochems Palet steunt Meeting4life

Al jaren is de kunstschilders club ‘Lochems Palet’ actief. Meestal maken zij werk voor de privé collectie. Maar toen zij hoorden van de mogelijkheid om schilderijen te veilen tijdens het Benefietfestival Meeting4life met als doel ondersteuning van KWF kankerbestrijding was de keuze snel gemaakt. Acht schilders pakten verf en penseel en maakten hun eigen werk dat je hiernaast kunt bewonderen.

De getoonde werken worden per opbod verkocht tijdens het festival. Veilingmeester Johan Meijer zal op 27 augustus deze schilderijen onder de hamer brengen. Bieden kan vanaf €75,-. Wij hopen op een mooi resultaat.

De veiling zal tijdens de Meeting4Life in het openluchttheater op zaterdag 27 augustus om 15.45 en 16.25 uur in twee sessies worden gehouden.

De ingebrachte stukken zijn van:

Ingrid Kleine, Gerda van Altena, Sheila Rasch, Rixt Rienstra, Greet Moser, Michael vd Heuvel en Sander van Voorst.

De schilderijen hebben allen een formaat van 80×80 cm. Een flyer van deze kunstwerken is ook op de dag van het evenement bij de ingang van het theater verkrijgbaar.

De geveilde schilderijen zullen voor zover mogelijk door de kunstenaar persoonlijk worden overhandigd.

Wij hopen op een mooi financieel resultaat. Jouw aankoop zal voor Meeting4Life daarom ook veel betekenen.

In de luberon

80 x 60 cm

Henk Hulshof 2018

startbedrag € 250

Het schilderij heeft een galerie-waarde van ongeveer € 1250,-

Uniek Schilderij van Henk Hulshof

Pas op 30 jarige leeftijd begon de in Doetinchem geboren Henk Hulshof met schilderen. Hij is net als vele andere schilders autodidact. Hij kijkt en luistert nauwkeurig. Net als de schilders van de Haagse School die hij bewondert. Schilders die interieur en landschap met een opvallend realisme weergeven. Later maakt hij kennis met de kunstzinnige, expressionistische Cobra-beweging waar onder meer Karel Appel deel van uitmaakte. De in 1930 in Driel geboren Veluwse schilder Eef van Brakel leert Henk een nieuwe manier van kleuren gebruiken en leert hem ook zijn doeken eerst egaal te schilderen met een mengsel van verfrestanten. Met houtskool zet hij in snelle lijnen de geschetste vlakverdeling op het doek. Als hij tevreden is, slaat hij met een lap het koolstof eraf, om daarna met stevige streken de houtskoolcontouren in zwarte verf om te zetten. Om de vlakken te vullen, kiest hij zijn kleur met zorg.

Henk schildert veel franse landschappen aan de hand van de vele bezoeken die hij aan Frankrijk heeft gebracht. Een beperkt aantal elementen is duidelijk herkenbaar en repeterend: karakteristieke gebouwen zoals boerderijen, schuren, molens. De natuur of het strand en de zee. En de zon. Altijd schijnt bij Henk de zon. Die staat symbool voor vrolijkheid en warmte.

Moving

Acryl | 70 x 100 cm

Rikie Radstake

Rikie begon in 2004. Ze schildert met acrylverf en werkt meestal met paletmes. Spontaan, kleurrijk en groot ,zo is haar werk te omschrijven. Exposeren doet ze regelmatig en haar werk hangt in binnen en buitenland.

startbedrag € 200

Quilt

154 x 170 cm

Truus Groters

Startbedrag €250