Inleiding

Het centrale deel van het festival speelt zich af in de zandkuil van het Openluchttheater. Op het hoofdpodium en twee nevenpodia treden gedurende de dag diverse bands, muziekgroepen en koren op. Het geheel is omlijst met een festivalmarkt, waar je in verschillende kraampjes workshops kunt volgen of de kunst kunt afkijken. Er is volop eten en drinken en er worden streekproducten verkocht. Verder is er een veiling en een tombola. Voor de kinderen heeft Scouting een programma gemaakt. Boven in  het theater verzorgen de vrijwilligers van Beauty Day Lochem verwenmomenten voor mensen die met kanker te maken hebben (gehad). Alle inkomsten van verkoop en donaties komen volledig ten goede aan de benefietactie.

Het programma wordt tegen schemering afgesloten met een indrukwekkende kaarsenceremonie om iedereen die met kanker leeft een hart onder de riem te steken en onze dierbaren die er niet meer bij zijn te gedenken.

Daarnaast zijn er nog twee activiteiten die zich buiten de zandkuil afspelen. De Walk4Life (wandelen) en Paaschberg d’HuZes (fietsen).

Het Benefietfestival Meeting4Life start om 14.00 uur en kent een eindtijd van 22.30 uur. Voor toegang tot het terrein vragen we een bijdrage van €5,- pp (kinderen tot en met 12 jaar, mits onder begeleiding van een volwassene hebben vrije toegang).

Voor deze €5,- krijgt u een polsbandje, waarmee u de hele dag toegang hebt. U kunt het terrein tussendoor dus gewoon verlaten en later terugkomen. Ook krijgt u een kaarsenzak die beschreven of beschilderd kan worden om familie, vrienden of bekenden met kanker een hart onder de riem te steken of om deze te herdenken. ’s avonds worden de zakken voorzien van een kaarsje en sluiten we af met de kaarsenceremonie.

Podiumacts

Vol trots en dankbaar presenteren we hier de podiumacts die hun medewerking aan het festival hebben toegezegd.

Lees meer over de verschillende bands en bekijk hun Facebook-pagina’s of website.

Wil je weten wanneer jouw favoriete acts hun opwachting maken? Klik dan hier.

Ook voor de kids!

Scoutinggroep Graaf Otto zorgt met het betere pionierwerk voor een mooie speeltoestel en activiteiten voor de kinderen.

Graaf Otto Groep scouting Lochem

Kleintje Beautyday Lochem: Een ontspanmoment voor hem en haar

Eén van de bijzondere programmaonderdelen op het Benefietfestival Meeting4Life is “kleintje Beautyday Lochem”. Tussen 16 en 20 uur mag iedereen die betrokken is bij kanker zich bij één van de twee gastvrouwen melden voor een bijzonder ontspanmoment bij het theehuis boven in het Openluchttheater. Het is voor het eerst dat ook mannen hieraan kunnen deelnemen. Normaal gesproken is de Beautyday Lochem een dag voor vrouwen die geraakt zijn door kanker.

Er is een uniek programma gemaakt, passend bij het open karakter van het festival. Hoewel het programma nog niet definitief is er al een een flink aantal ontspanmomenten bekend:

Stoelmassage
– Handmassage
– Visagie
– Stijl- en kleuradvies
– Tenen lezen
– Kapper
– Creatieve workshop

 

Gemiddeld duurt een activiteit 10-15 minuten zodat zoveel mogelijk bezoekers een moment van ontspanning kunnen meemaken. Kleintje Beautyday Lochem vindt bovenin het Openluchttheater plaats bij het theehuis. Een prachtige plek, waar een oase van rust en ontspanning wordt gecreëerd. De gastvrouwen kijken ter plekke welk ontspanmoment op dat moment vrij is voor de bezoekers. Het is niet mogelijk om van te voren te reserveren.

Kijk ook op de speciale pagina van Kleintje Beautyday Lochem

 

Veiling: Lochems Palet steunt Meeting4life

Al jaren is de kunstschilders club ‘Lochems Palet’ actief. Meestal maken zij werk voor de privé collectie. Maar toen zij hoorden van de mogelijkheid om schilderijen te veilen tijdens het evenement ‘Meeting4life’ met als doel ondersteuning van het KWF was de keuze snel gemaakt. Acht schilders zijn aan de slag gegaan om hun eigen werk te kunnen aanbieden voor de veiling. Veilingmeester Johan Meijer zal op 27 augustus deze schilderijen onder de hamer brengen. Wij hopen op een mooi resultaat.

Walk4Life

Vanaf 12 uur (als het festival nog niet is begonnen) trappen we de dag af met de Walk4Life. Kijk voor de routemogelijkheden en meer info hier 

6x de berg op

De Paaschberg d’HuZes  is een ludieke prestatietocht  voor fietsers van alle leeftijdsgroepen. Net als bij de grote broer Alpe d’HuZes is het de uitdaging om zes keer de berg te beklimmen over een vastgelegd parcours.

Het gebeurt allemaal op de Paaschberg, dichtbij het festivalterrein, met de start en finish tussen het openluchttheater en Hotel Scheperskamp. Vrijwilligers van de Lochemse Wielerclub de Paaschberg zullen het evenement in goede banen leiden en voorkomen dat het dringen wordt op de flanken van de Paaschberg.

Meedoen is eenvoudig. Voor een bijdrage van €5,- krijg je niet alleen toegang tot de unieke Paaschberg d’HuZes, maar ook nog eens toegang tot het festival. En omdat het doel uiteindelijk is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker kun je je als fietser ook laten sponsoren door familie, vrienden en bekenden voor elke geslaagde beklimming.  De start en finish is bij de kassa van het Openlucht theater. Meer hierover binnenkort meer.

Ga jij die uitdaging aan?