Unieke samenwerking in strijd tegen kanker: Alles voor het goede doel

Stichting Openlucht Theater Lochem (STOL) en Meeting4Life slaan hun handen ineen voor een unieke samenwerking in de strijd tegen kanker. Op 27 augustus wordt in het Openlucht Theater en directe omgeving de Meeting4Life gehouden. Een dag die volledig in het teken zal staan van geld inzamelen voor de strijd tegen kanker. Het ingezamelde geld wordt gebruikt voor de ondersteuning van lokale initiatieven om het leven met en na kanker te verbeteren, en voor onderzoek naar kanker. Henk Harmsen, voorzitter van de STOL en Peter Noordanus, Voorzitter van de werkgroep Meeting4Life vertellen hier iets meer over.

Van uitstel kwam afstel

Zowel Henk als Peter waren ook al betrokken bij de organisatie van de SamenLoop voor Hoop Lochem, een 24-uurs wandelestafette om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Helaas gooide corona roet in het eten en zorgde dit tot twee keer toe voor uitstel. Daarna besloot KWF dat ze helemaal zou stoppen met het concept SamenLoop voor Hoop. “Heel teleurstellend voor ons en alle deelnemers en vrijwilligers” zegt Peter. “We hadden al ruim 15.000 euro opgehaald in de voorbereiding”. Toch vonden de vrijwilligers van de SamenLoop unaniem, dat ze nog niet klaar waren. Een brainstormavond volgde en het idee voor Meeting4Life werd geboren.

“Het idee is om een evenement te organiseren van 14.00-22.30 uur. Een hele dag dus.” Gaat Peter verder. “Het moet een evenement zijn dat geschikt is voor een breed publiek. Gedurende de dag denken we aan een braderie, muziek, een wandeling, een fietsevenement, iets voor kinderen en natuurlijk iets speciaals voor mensen die getroffen zijn door kanker. Vrijwilligers van Beauty Day Lochem zullen deze mensen in de watten leggen.” Henk vervolgt “En ’s avonds is er een hele mooie kaarsenceremonie waarbij in het theater kaarsenzakken ontstoken worden met daarop eigen teksten, tekeningen of namen van dierbaren die nog strijden tegen kanker of die herdacht worden. Het openlucht Theater zal daarvoor een heel bijzonder decor zijn.”

Elke cent naar het goede doel

Deze unieke samenwerking draait volledig op vrijwilligers. Zowel bij de STOL als bij Meeting4Life. Er is niemand die hier iets aan verdient. Daardoor kan elke cent naar het goede doel. Over dit goede doel gesproken: Mensen die ideeën hebben voor een lokaal initiatief dat wel ondersteuning kan gebruiken, kunnen zich melden. Het moeten doelen zijn die iets doen ter preventie van kanker, of de nazorg bij en na kanker. En natuurlijk moeten de inwoners van de gemeente Lochem hier in voorkomende gevallen gebruik van kunnen maken. Heb je een idee? Laat het weten via info@meeting4life.nl.

Hoe werkt dat dan met zo’n evenement dat de hele dag duurt? Henk: “Stel je wilt dit evenement meemaken, dan koop je je entreekaartje voor €5,-. Hiervoor krijg je een kaarsenzak die je zelf kunt beschilderen of beschrijven en een polsbandje. Dat polsbandje maakt dat je de hele dag in- en uit kunt lopen. Je kunt dus overdag langskomen, tussendoor naar huis gaan en ’s avonds weer naar het Openlucht Theater komen voor de muziek en de kaarsenceremonie. Dat bepaal je zelf.”

Dan vraagt Peter nog aandacht voor sponsoring. “Het wordt dus een hele happening die hopelijk veel mensen trekt. Daarvoor zijn we nog op zoek naar sponsoren. Bedrijven die ons in geld of natura helpen bij de organisatie. En bedrijven die prijzen ter beschikking willen stellen voor ons Rad van Avontuur. Op meeting4life.nl zie je bij sponsoring wat we nodig hebben en hoe je contact met ons opneemt”

Tot slot geven beide heren aan dat ze het geweldig vinden dat ze mee mogen werken aan een evenement als Meeting4Life. Het Openlucht Theater is hiervoor een uitermate geschikte plek. Bijzonder, mooi gelegen, geborgen, sfeervol. Mijmerend komen ze tot de conclusie dat hun gemeenschappelijke band met dit theater al veel verder teruggaat. In 1975 waren ze hier ook allebei. Popmeeting Lochem, Hemelvaartsdag, bij Normaal.

Geplaatst in Nieuws.